ZAGRAJMY W KAJAKI - bezpłatne spływy Wisłą // wrzesień 2021

Czy można grać w kajaki? Okazuje się, że tak! Fundacja AVE we współpracy z Biurem Marketingu Urzędu m.st. Warszawy zaprasza mieszkańców stolicy na pełne niespodzianek wiślane gry kajakowe! Od lipca do września w wybrane weekendy będzie można poznać rozmaite odcinki Wisły, a przy okazji odkryć historyczny, kulturowy i sportowy potencjał rzeki.

– Zaplanowaliśmy 12 wypraw na różnych odcinkach szlaku wiślanego od Karczewa do Modlina – wyjaśnia Bartłomiej Włodkowski z Fundacji AVE. – W naszej ofercie mamy zarówno spływy rekreacyjne z animacjami sportowymi na postojach, jak i wyprawy z gawędą historyczną o rzece oraz wyprawy dedykowane szczególnie rodzinom z małymi dziećmi, podczas których w trakcie spływu odbywać się będą gry na wzór miejskich oraz plenerowe warsztaty naukowe.

Z projektu może skorzystać każdy – od dzieci po seniorów. Wyprawy zabezpieczają ratownicy WOPR i przewodnicy, każdy więc może czuć się bezpiecznie. Fundacja zapewnia również nowoczesne dwuosobowe kajaki polietylenowe z osprzętem, a w przypadku imprez zaczynających się lub kończących poza Warszawą – również transport busami.

Udział bezpłatny, dzięki współfinansowaniu projektu przez m.st. Warszawa. Liczba miejsc ograniczona – decyduje kolejność zgłoszeń. Szczegóły dotyczące poszczególnych tras i link do elektronicznego formularza do zapisów:

• NIEDZIELA 5 IX, spływ rekreacyjny Karczew - Plaża Żoliborz - KLIKNIJ
  • SOBOTA 18 IX, spływ rekreacyjny Tarchomin-Modlin - KLIKNIJ
  • NIEDZIELA 19 IX, spływ ze śluzowaniem i warsztatami literackimi Plaża Romantyczna-Port Żerański - KLIKNIJ