My chcemy wyjść, czyli KAJAKOBUS - dla grup Lata w Mieście

"My chcemy wyjść, czyli KAJAKOBUS" to propozycja Fundacji AVE dla grup Lata w Mieście 2021. "My chcemy wyjść", bo po okresie pandemii i izolacji doskonale wiemy, jak ważne jest dla dzieci wyjście z czterech ścian. A "Kajakobus" to bardzo sympatyczny stwór, który świetnie się sprawdził w różnych akcjach Fundacji AVE. Proponujemy aktywne, ciekawe, różnorodne działania plenerowe.

Przygotowaliśmy 3 rodzaje aktywności:
>>> KAJAKOBUS WŁAŚCIWY, czyli wycieczka varsavianistyczna po Warszawie zabytkowym autobusem (ogórkiem, chaussonem...) z gawędami, animacjami, zagadkami, odkrywnaiem tajemnic przeszłości, a zaraz po niej - zabawy kajakowe (z udziałem ratowników WOPR i wolontariuszy) na bezpiecznych wodach (poza nurtem) w Porcie Żerańskim lub w Porcie Czerniakowskim, gdzie uczestnicy nauczą się wiosłować, manewerować kajakiem, dowiedzą sporo o bezpieczeństwie nad i na wodzie. Na zakończenie odwieziemy dzieci do szkoły. Czas trwania ok. 4-5 h.

>>> EDUKAJAKOBUS jest bardzo podobny do KAJAKOBUSA WŁAŚCIWEGO, ale zamiast wycieczki "kultowym gruchotem" są zajęcia naukowe w plenerze w Porcie Żerańskim lub w Porcie Czerniakowskim, a po zajęciach - kajakowe manewry na wodzie. Grupa nie musi korzystać z komunikacji miejskiej, przyjedziemy busami i odwieziemy do szkoły. Czas trwania - ok. 4 h.

>>> AUTOBUS CZERWONY - kultowa wycieczka zabytkowym autobusem z animacjami historycznymi oraz przystankiem w jednym z parków, gdzie odbędą się interaktywne zajęcia. Czas trwania ok. 4 h.

Zajęcia są oczywiście bezpłatne. Liczba miejsc ograniczona. Szczegóły, rezerwacja terminów: 608 178 447, avetki@wp.pl.