HIT NA DNI BIAŁOŁĘKI!!! KRESKÓWKA 360° I LITERACKI OGÓREK!

Z okazji Dni Białołęki Fundacja AVE przygotowała dla najmłodszych prawdziwy hit: kreskówkę w nowoczesnej technologii 360°! To adaptacja opowiadania "Pastorałka" ze zbioru opowiadań o historii dzielnicy "Z Kleksem przez Białołękę" autorstwa Bartłomieja Włodkowskiego.

- To już trzeci film animowany z serii przygód Toli, Janka i Kleksa - mówi autor książki. - Ale ten jest wyjątkowy, bo widzowie mogą poczuć się, jakby byli uczestnikami wydarzeń.

Obraz powstał we współpracy z wytwórnią Filipa Pelca w najnowocześniejszej technologii i ogląda się go w goglach 3D! Poza tym opowiada historię, związaną z zabytkową kamienicą przy Modlińskiej 257. Przypomnijmy, że właśnie ruszył remont tego jednego z najważniejszych zabytków Białołęki, w którym od jesieni 2023 roku zaplanowano centrum aktywności lokalnej.

Plenerowe kino będzie działało w sobotę 4 VI w Parku Henrykowskim w g. 11.30-17 w namiocie Fundacji AVE. Pokazy zaplanowano co 15 minut.

Ogórek literacki
Ale to nie koniec atrakcji. Fundacja Ave przygotowała też wycieczki zabytkowym ogórkiem o g. 16 i 18. Tym razem będą miały charakter literacki. Poprowadzi je znakomita pisarka Justyna Bargielska, która nie tylko odkrywać będzie z uczestnikami tajemnice Modlińskiej 257, ale stworzy z nimi opowiadanie historyczne! Wyprawy bezpłatne, rezerwacja miejsc: