12. URSYNOWSKA AKADEMIA KAJAKOWO-ROWEROWA - zapisy na wyprawy

Ruszają spływy kajakowe oraz wyprawy kajakowo-rowerowe w ramach 12. Ursynowskiej Akademii Kajakowo-Rowerowej, prowadzonej przez Fundację AVE przy wsparciu Dzielnicy Ursynów.

W tym roku mieszkańcy Ursynowa popłyną Wisłą do Modlina, Pilicą przez słynny Wąwóz Czarnieckiego i Orzycem. Ale to nie wszystko.  – Po ubiegłorocznym pilotażu, przyjętym z wielkim entuzjazem, zaplanowaliśmy dwie wyprawy kajakowo-rowerowe wokół Wkry. Odkryjemy mało znane, a ekscytujące miejsca, w tym kilkusetletni dąb "Piast" – mówi Bartłomiej Włodkowski, prezes Fundacji AVE.

Trasy są dostępne dla wszystkich zainteresowanych. Uczestnicy płyną w dwuosobowych kajakach polietylenowych, a dzieci muszą być pod opieką osoby dorosłej. Każdy może czuć się z nami bezpiecznie. Wyprawy zabezpieczają bowiem uprawnieni przewodnicy oraz ratownicy WOPR. W przypadku wypraw kajakowo-rowerowych każdy musi mieć własny rower i kask - na rowerach uczestnicy pokonają za każdym razem ok. 20 km, a na kajakach - ponad 10.

Liczba miejsc ograniczona, obowiązują zapisy poprzez elektroniczny formularz.

ZAPISY NA SPŁYWY I WYPRAWY KAJAKOWO-ROWEROWE:

• 21.07.2024 WISŁA (Warszawa-Modlin) - KLIKNIJ
  • 27.07.2024 PILICA - KLIKNIJ