ZAPISY DO SUPER BUDA NA SIARCZANEJ - wiosna 2022

Jesienny pilotaż okazał się hitem, a zapisy trwały jedynie niespełna… 40 minut! Mowa o „Super Budzie na Siarczanej”, czyli uniwersytecie dzieci, prowadzonym, przez Fundację AVE i Centrum Kultury i Aktywności przy ul. Siarczanej 6. Obecnie rusza wiosenny semestr weekendowych zajęć naukowych z różnych dziedzin wiedzy dla dzieci w wieku 5-13 lat.

– Cieszymy się, że małym mieszkańcom Targówka nasza propozycja przypadła do gustu – mówi Bartłomiej Włodkowski z Fundacji AVE. – W minionym semestrze notowaliśmy rekordową frekwencję i zebraliśmy całe mnóstwo entuzjastycznych opinii od małych studentów.

23 kwietnia rozpoczyna się nowy, wiosenny semestr. Spotkania odbywać się będą w wybrane soboty i niedziele do końca czerwca. Zaplanowano 5 dni fascynujących warsztatów naukowych z różnych dziedzin wiedzy od nauk ścisłych po humanistyczne. Będzie też sporo wiedzy o historii lokalnej Targówka i Warszawy. Na przykład podczas inauguracyjnych zajęć uczestnicy poeksperymentują z Warsem i Sawą. Ale w zupełnie niecodziennej formule: papierowo-pantomimiczno-ruchowo-poetyckiej!

– Jak na prawdziwej uczelni, nasi studenci otrzymają indeksy, a na zakończenie semestru – najpilniejsi mogą liczyć na tytuły naukowe bakałarzy i magistrów oraz nagrody – dodaje Włodkowski. – Oczywiście nie będzie żadnych klasówek ani sprawdzianów!

Warto dodać, że Fundacja AVE prowadzi Super Budę od 12 lat. Studiowało na niej ponad 1,5 tys. dzieci. Do ubiegłego roku działała na warszawskiej Białołęce. Treaz jest obecna również przy Siarczanej 6. Wiele osób po zakończeniu naukowej przygody dołącza do wolontariatu Fundacji AVE i pomaga przy realizacji zajęć.

Dzięki dofinansowaniu naszego projektu przez Dzielnicę Targówek,  projekt jest bezpłatny. Zapisy prowadzone są poprzez elektroniczny formularz na stronie fundacjaave.pl. Liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.

• ZAPISY DO SUPER BUDY NA SIARCZANEJ - wiosna 2022 - KLIKNIJ

TERMINY

• Terminy zajęć SUPER BUDY NA SIARCZANEJ: 23 IV, 14 i 28 V, 12 i  25 VI 2022.

W przypadku pytań, wątpliwości - zapraszamy do kontaktu: avetki@wp.pl, 608 178 447.