SUPER BUDA NA SIARCZANEJ - zapisy

Super Buda to uniwersytet dla dzieci prowadzony od 12 lat przez Fundację Ave. Nazwę tej „weekendowej szkole” nadali sami studenci. Teraz – dzięki współpracy z Centrum Kultury i Aktywności w Dzielnicy Targówek oraz wsparciu stołecznego Biura Edukacji – Super Buda otwiera filię przy ulicy Siarczanej 6 na Targówku Fabrycznym i zaprasza dzieci w wieku 5-13 lat na pilotażowy bezpłatny semestr zajęć.

Zaplanowano 4 dni fascynujących warsztatów naukowych z różnych dziedzin wiedzy od chemii i fizyki po historię i paleontologię. Spotkania będą się odbywać w wybrane soboty listopada i grudnia, a na inauguracji 27 listopada oprócz pokazów i zajęć studenci otrzymają indeksy, do których zbierać będą podpisy wykładowców. Za pilne uczestnictwo na koniec semestru przyznane zostaną pierwsze tytuły naukowe bakałarzy.

Bardzo cieszę się, że możemy zaprosić na fascynującą przygodę dzieci z Targówka Fabrycznego i Mieszkaniowego – mówi Bartłomiej Włodkowski z Fundacji Ave, „rektor” dziecięcego uniwersytetu. – Mam nadzieję, że nowi studenci i ich rodzice podzielą ciepłe opinie, jakie dotychczas zbieraliśmy po zajęciach.

A oto niektóre z nich – Izabela Młynarczyk: „Potraficie zachęcić do działania. Mój 9-latek nie ma dość. Cały czas chłonie przekazywaną wiedzę, a przy tym super się bawi i z dokładnością opowiada co wydarzyło się na każdych zajęciach. Jest moc!”, Katarzyna Radecka: „Zajęcia są super, potwierdzamy!”, Aneta Górska-Baran: „Mamo, Mamo żebyśmy tylko nie spóźnili się na zajęcia - to kluczowe zdanie w wielu domach w soboty. U nas też… Indeks musi być w 100% wypełniony! Kochamy po prostu SUPER BUDĘ!

Od 2009 roku przez Super Budę „przeszło” grubo ponad 1000 studentów, z tego olbrzymia większość spędziła na uniwersytecie kilka lat. Wiele osób po zakończeniu naukowej przygody dołącza do wolontariatu Fundacji AVE i pomaga przy realizacji zajęć.

– Mamy nadzieję, że pilotaż na Targówku sprawdzi się, a Super Buda będzie stałą ofertą edukacyjno-kulturalną dla mieszkańców. Bardzo dziękujemy Centrum Kultury i Aktywności za zaufanie. To dla nas zaszczyt współtworzyć ofertę tego wyjątkowego miejsca – dodaje Włodkowski.

Udział bezpłatny, liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.

• ZAPISY DO SUPER BUDY NA SIARCZANEJ - KLIKNIJ

TERMINY

• Terminy zajęć SUPER BUDY NA SIARCZANEJ: 27 XI, 4, 11 XII 2021, 15 I 2022.

W przypadku pytań, wątpliwości - zapraszamy do kontaktu: avetki@wp.pl, 608 178 447.