Spektakle WYSPA LEOPOLDA dla szkół - 17, 19, 26 I 2023 (zapisy)

Fundacja AVE nie ustaje w promowaniu historii Białołęki. Wydajemy książki historyczne, podarowaliśmy każdemu uczniowi audiobook z opowiadaniami o dziejach dzielnicy, opublikowaliśmy "Białołęckie kolorowanki" z zabytkami, cały czas trwają lekcje "Z Kleksem przez Białołękę" oraz wycieczki zabytkowym autobusem z gawędą historyczną. - Zainteresowanie jest tak duże, że mamy kalendarz wypełniony do końca marca - mówi Bartłomiej Włodkowski. - Spora grupa klas czeka na swoją kolej... Dlatego, aby sprostać temu zainteresowaniu, sięgamy po kolejne formy.

17, 19 i 26 stycznia 2023 roku grupy szkolne (kl IV-VIII oraz szkoły średnie) mogą bezpłatnie uczestniczyć w Białołęckim Ośrodku Kultury w spektaklu "WYSPA LEOPOLDA" o białołęckim bohaterze - Leopoldzie Janikowskim, który urodził się w białołęckiej Dąbrówce Grzybowskiej i którego przygody stały się bezpośrednią inspiracją do napisania przez Sienkiewicza "W pustyni i w puszczy"! Nasz bohater w XIX wieku założył w Afryce Rzeczpospolitą...

Dodatkowym atutem jest fakt, że spektakl został przygotowany na zamówienie Fundacji AVE przez Teatr Sztuka Ciała, który ostatnio podbił serca Polaków swoimi brawurowymi występami w programie "Mam Talent" (trupa znalazła się nawet w finale!).

Spektakle potrwają 1:30 h. Udział bezpłatny, zapisy pod poniższymi linkami.

W tej chwili brak wolnych miejsc!

Zapisy na listę rezerwową: mailowo - biuro@fundacjaave.pl, prosimy podawać liczbę osób z opiekunami, wiek uczestników i telefon kontaktowy.

Premiera spektaklu miała miejsce podczas Nocy Muzeów 2022 i została przyjęta owacjami na stojąco, więcej zdjęć: KLIKNIJ

Projekt współfinansuje m.st. Warszawa.