ZAPISY NA XXII SEMESTR SUPER BUDY / SUPER BUDY BIS - wiosna 2021

Ogłaszamy zapisy na 22. semestr Białołęckiego Uniwersytetu Dzieci, czyli SUPER BUDY i SUPER BUDY BIS, prowadzonego przez Fundację AVE przy wsparciu m.st. Warszawy. Gorąco zapraszamy dzieci w wieku 5/6-13 lat na zajęcia semestru wiosennego 2021.

SUPER BUDA i SUPER BUDA BIS to dwie grupy w ramach tego samego uniwersytetu. Różnica polega jedynie na tym, że zajęcia tych grup odbywają się w innych terminach (o czym piszemy niżej).
•    Osoby, które dotychczas studiowały na SUPER BUDZIE lub SUPER BUDZIE BIS - zapisują się do dotychczasowych grup.
•    Nowe osoby, które chcą rozpocząć przygodę z Białołęckim Uniwersytetem Dzieci, wybierają SUPER BUDĘ lub SUPER BUDĘ BIS w zalezności od tego, które terminy bardziej odpowiadają.

SUPER BUDA A COVID
Zajęcia będziemy prowadzili w formule hybrydowej - w zależności od zaleceń służb sanitarnych i sytuacji epidomilogicznej - w realu i online. Semestr XX przeprowadziliśmy z sukcesem w formule online, z kolei semestr jesienny XXI hybrydowo - zajęcia odbywały się w realu oraz były transmitowane online dla osób, które nie mogły być obecne. Taki właśnie system chcemy utrzymać w semestrze wiosennym 2021. Mamy zadeklarowaną współpracę ze Szkołą Podstawową Nr 366 przy ul. Strumykowej 21, gdzie odbywać się będzie większość zajęć w tym semestrze. Praktykowane przez nas dotychczas wizyty na wyższy uczelniach i w instytucjach naukowych będą realizowane w zależności od możliwości.

• Uczestnicy będą pracowali w STAŁYCH grupach 25-osobowych.
  • Będziemy izolowali poszczególne grupy oraz przestrzegali zasad dezynfekcji rąk oraz zasłaniania twarzy na korytarzu czy w szatni.
  • Wprowadzamy zasadę odpowiedzialności: jeśli student ma podwyższoną temperaturę, kaszel lub katar – nie przychodzi na zajęcia, tylko korzysta z transmisji online.
  • Udział rodziców w zajęciach będzie ograniczony do kilku osób (zapisanych wolontariuszy).
  • W sytuacji wprowadzenia całkowitej izolacji – zajęci będziemy realizowali w różnych formach online (zarówno filmiki z nagranymi zajęciami, jak i łączenia online).
  • Dopuszczamy również możliwość systemu mieszanego (część zajęć w realu, część online).

TERMINY

• Terminy zajęć SUPER BUDY w semestrze wiosennym 2021: 6 i 20 III, 10 i 24 IV, 8 i 22 V, 12 i 20 VI 2021.
  • Terminy zajęć SUPER BUDY BIS w semestrze wiosennym 2021: 13 i 27 III, 17 i 25 IV, 15 i 29 V, 13 i 19 VI 2021.

JAK SIĘ ZAPISAĆ?
Osoby zainteresowane studiowaniem (i nowe, i dotychczasowi studenci) prosimy o zapis do 1 marca 2021 poprzez nasz formularz elektroniczny.

•    ZAPISY DO SUPER BUDY - KLIKNIJ
•    ZAPISY DO SUPER BUDY BIS - KLIKNIJ

Do wypełnionego formularza należy załączyć plik z potwierdzeniem dokonania opłaty semestralnej:

60 zł/os/semestr (w przypadku rodzeństw 40 zł/os/semestr) - pieniądze należy wpłacić przelewem na konto Fundacji AVE, ul. Ceramiczna 29/1, 03-126 Warszawa, nr rachunku: 30 1090 1841 0000 0001 1538 0835 z adnotacją "PROJEKT UNIWERSYTET DZIECI".

Każda zapisana skutecznie osoba otrzyma maila z potwierdzeniem zapisu. Jeśliby potwierdzenie nie przyszło - prosimy o kontakt: avetki@wp.pl.

INNE INFORMACJE

> SZCZEGÓŁOWE PROGRAMY ZAJĘĆ będą publikowane z tygodniowym wyprzedzeniem. Z reguły zajęcia odbywają się w różnych konfiguracjach czasowych w przedziale g. 9.30-15 (student uczestniczy jednego dnia w 2, 3 lub 4 zajęciach). W semestrze odbędzie się ok. 25 unikatowych zajęć z różnych dziedzin wiedzy. Około 25 lutego 2021 prześlemy mailem zapisanym Studentom program pierwszych zajęć (6 i 13 marca 2021).

> ZAPISY NA POSZCZEGÓLNE ZAJĘCIA odbywają się poprzez system do zapisów na naszej stronie internetowej. Linki wysyłamy rodzicom studentów mailem.

> Zapisanie dziecka na zajęcia oznacza wyrażenie zgody na prowadzenie dokumentacji fotograficznej i filmowej zajęć na potrzeby promocyjno-sprawozdawcze Fundacji AVE. Deklaracja udziału w BUD oznacza również wyrażenie zgody na otrzymywanie informacji mailowych o działaniach Fundacji AVE.

***
W przypadku pytań, wątpliwości - zapraszamy do kontaktu: avetki@wp.pl, 608 178 447.

Zachęcamy do obejrzenia wybranych galerii z zajęć w XXI semestrze (jesień 2020) - galeria otwiera się po kliknięciu na zdjęciu: