ZAPISY NA XXI SEMESTR SUPER BUDY / SUPER BUDY BIS - jesień 2020

Ogłaszamy zapisy na 21. semestr Białołęckiego Uniwersytetu Dzieci, czyli SUPER BUDY i SUPER BUDY BIS, prowadzonego przez Fundację AVE przy wsparciu m.st. Warszawy i Samorządu Województwa Mazowieckiego. Gorąco zapraszamy dzieci w wieku 5/6-13 lat na zajęcia semestru jesiennego 2020.

SUPER BUDA i SUPER BUDA BIS to dwie grupy w ramach tego samego uniwersytetu. Każda z tych grup ma zajęcia w innych terminach (o czym piszemy niżej).
•    Osoby, które dotychczas studiowały na SUPER BUDZIE lub SUPER BUDZIE BIS - zapisują się do dotychczasowych grup.
•    Nowym osobom, które chcą rozpocząć przygodę z Białołęckim Uniwersytetem Dzieci rekomendujemy zapis do SUPER BUDY BIS. Oczywiście jeśli terminy zajęć SUPER BUDY bardziej komuś odpowiadają - może się zapisać i do tej grupy.

SUPER BUDA A COVID
Chociaż wiosenny COVID-owy semestr SUPER BUDY wyszedł nam nieźle, to próbujemy wracać do realu. Mamy zadeklarowaną współpracę ze Szkołą Podstawową Nr 257 przy ul. Podróżniczej 11, gdzie odbywać się będzie większość zajęć w tym semestrze. Praktykowane przez nas dotychczas wizyty na wyższy uczelniach i instytucjach naukowych będą realizowane w zależności od możliwości.

• Uczestnicy będą pracowali w STAŁYCH grupach 25-osobowych.
  • Będziemy izolowali poszczególne grupy oraz przestrzegali zasad dezynfekcji rąk oraz zasłaniania twarzy na korytarzu czy w szatni.
  • Wprowadzamy zasadę odpowiedzialności: jeśli student ma podwyższoną temperaturę, kaszel lub katar – nie przychodzi na zajęcia.
  • Udział rodziców w zajęciach będzie ograniczony do kilku osób (zapisanych wolontariuszy).
  • W sytuacji wprowadzenia izolacji i zamknięcia szkół – zajęci będziemy realizowali w różnych formach online (zarówno filmiki z nagranymi zajęciami, jak i łączenia online).
  • Dopuszczamy również możliwość systemu mieszanego (część zajęć w realu, część online).

JAK SIĘ ZAPISAĆ?
Osoby zainteresowane studiowaniem (i nowe, i dotychczasowi studenci) prosimy o zapis poprzez nasz formularz elektroniczny.

•    ZAPISY DO SUPER BUDY - KLIKNIJ
•    ZAPISY DO SUPER BUDY BIS - KLIKNIJ

Każda zapisana skutecznie osoba otrzyma maila z potwierdzeniem zapisu. Jeśliby potwierdzenie nie przyszło - prosimy o kontakt: avetki@wp.pl.

TERMINY

• Terminy zajęć SUPER BUDY w semestrze jesiennym 2020: 19 września, 3, 10 października, 7, 21 listopada, 5, 19 grudnia.
  • Terminy zajęć SUPER BUDY BIS w semestrze jesiennym 2020: 20 września, 4, 17 października, 14, 28 listopada, 12 grudnia, 9 stycznia 2021.

INAUGURACJA
Inauguracja odbędzie się na boisku (lub w sali gimnastycznej) w Szkole Podstawowej Nr 257 przy ul. Podróżniczej 11.

• SUPER BUDA: Sobota 19 IX 2020, g. 10.30-12.30
  • SUPER BUDA BIS: Niedziela 20 IX 2020, g. 11-13

Należy zabrać: maseczki, karimaty lub kocyki do siedzenia, obuwie na zmianę, ciepłe ubranie na wypadek chłodniejszej pogody.

W programie – oprócz wręczenia indeksów inauguracyjny spektakl i warsztaty scenograficzne „STAR, WARS i SAWA” przygotowane przez Fundację Sztuka Ciała.

INNE INFORMACJE
> SZCZEGÓŁOWE PROGRAMY ZAJĘĆ będą publikowane z tygodniowym wyprzedzeniem. Z reguły zajęcia odbywają się w różnych konfiguracjach czasowych w przedziale g. 9.30-15 (student uczestniczy jednego dnia w 2, 3 lub 4 zajęciach). W semestrze odbędzie się ok. 23 unikatowych zajęć z różnych dziedzin wiedzy.

> ZAPISY NA POSZCZEGÓLNE ZAJĘCIA odbywają się poprzez system do zapisów na naszej stronie internetowej. Linki wysyłamy rodzicom studentów mailem.

> Zapisanie dziecka na zajęcia oznacza wyrażenie zgody na prowadzenie dokumentacji fotograficznej i filmowej zajęć na potrzeby promocyjno-sprawozdawcze Fundacji AVE. Deklaracja udziału w BUD oznacza również wyrażenie zgody na otrzymywanie informacji mailowych o działaniach Fundacji AVE.

OPŁATA
60 zł/os/semestr (w przypadku rodzeństw 40 zł/os/semestr) - pieniądze należy wpłacić przelewem na konto Fundacji AVE, ul. Ceramiczna 29/1, 03-126 Warszawa, nr rachunku: 30 1090 1841 0000 0001 1538 0835 z adnotacją "PROJEKT UNIWERSYTET DZIECI". Potwierdzenie wpłaty prosimy przesłać mailowo: avetki@wp.pl.

***
W przypadku pytań, wątpliwości - zapraszamy do kontaktu: avetki@wp.pl, 608 178 447.

A tak wyglądał COVID-owy semestr wiosenny:

Zadanie dofinansowane ze środków Samorządu Województwa Mazowieckiego.