MAZOWIECKA AKADEMIA KAJAKOWA, 6, 13 i 26 IX 2020

Zapraszamy na spływy kajakowe w ramach „X Mazowieckiej Akademii Kajakowej”, prowadzonej przez Fundację AVE przy wsparciu Samorządu Województwa Mazowieckiego.

– Cieszymy się, że pomimo koronawirusa możemy pływać, a nasza propozycja cieszy się olbrzymim zainteresowaniem – mówi Bartłomiej Włodkowski, prezes Fundacji AVE. – Zapraszamy mieszkańców Mazowsza do aktywnego i zdrowego spędzania czasu oraz poznawania potencjału turystycznego i wodniackiego regionu. Oczywiście na naszych wyprawach uwzględniamy obowiązujące obostrzenia. Podczas przejazdu nad rzekę, w busie, uczestnicy muszą mieć zakryte usta i nosy, na postojach zachowywać dystans oraz dezynfekować ręce.

W ramach każdego wyjazdu zaplanowano również krótki instruktaż z wiosłowania i prowadzenia kajaka. – Płyniemy w dwuosobowych kajakach polietylenowych, a dzieci muszą być pod opieką osoby dorosłej. Każdy może czuć się z nami bezpiecznie. Wyprawy zabezpieczają bowiem uprawnieni przewodnicy oraz ratownicy WOPR – podkreślają organizatorzy. Deklarują też, że wyprawy otwarte są dla wszystkich zainteresowanych.

Spływy startują ze stacji Metra Młociny. Powrót w to samo miejsce. Fundacja zapewnia transport busami na miejsce startu spływu oraz z powrotem. W przypadku niepogody impreza zostanie przełożona  na inny termin, a zapisani uczestnicy zostaną o tym poinformowani telefonicznie.

Liczba miejsc ograniczona, obowiązują zapisy poprzez elektroniczny formularz:

ZAPISY:

Po wypełnieniu formularza zgłoszone osoby otrzymają mailowe potwierdzenie o zapisie. Koszt udziału: 30/35 zł osoby dorosłe, 15 zł dzieci i młodzież do lat 18.

Zadanie dofinansowane ze środków Samorządu Województwa Mazowieckiego.