13. WOLSKA AKADEMIA KAJAKOWA - 23 VIII 2020

Czerwcowe i lipcowe spływy kajakowe w ramach „XIII Wolskiej Akademii Kajakowej”, prowadzonej przez Fundację AVE przy wsparciu Dzielnicy Wola, udały się znakomicie.

– Cieszymy się, że pomimo koronawirusa nasza propozycja cieszy się tak olbrzymim zainteresowaniem – mówi Bartłomiej Włodkowski, prezes Fundacji AVE. – I że tak wielu mieszkańców Woli chce aktywnie i zdrowo spędzać czas. Oczywiście na naszych wyprawach uwzględniamy obowiązujące obostrzenia. Podczas przejazdu nad rzekę, w busie, uczestnicy muszą mieć zakryte usta i nosy, na postojach zachowywać dystans oraz dezynfekować ręce.

W sierpniu zaplanowaliśmy wyprawę urokliwą Bzurą z okolic Łowicza. Spływ odbędzie się w niedzielę 23 sierpnia. W ramach imprezy zaplanowano również krótki instruktaż z wiosłowania i prowadzenia kajaka.– Płyniemy w dwuosobowych kajakach polietylenowych, a dzieci muszą być pod opieką osoby dorosłej. Każdy może czuć się z nami bezpiecznie. Wyprawy zabezpieczają bowiem uprawnieni przewodnicy oraz ratownicy WOPR – podkreślają organizatorzy.

Wyprawa rozpocznie się o g. 9 sprzed wolskiego ratusza. Powrót w to samo miejsce ok. g. 17/18. Fundacja zapewnia transport busami na miejsce startu spływu oraz z powrotem. W przypadku niepogody impreza zostanie przełożona  na inny termin, a zapisani uczestnicy zostaną o tym poinformowani telefonicznie.

Liczba miejsc ograniczona, obowiązują zapisy poprzez elektroniczny formularz.

ZAPISY:

Po wypełnieniu formularza zgłoszone osoby otrzymają mailowe potwierdzenie o zapisie. Koszt udziału: 30 zł osoby dorosłe, 15 zł dzieci i młodzież do lat 18.