13. WOLSKA AKADEMIA KAJAKOWA - 11 i 25 VII 2020

Czerwcowe spływy kajakowe w ramach „XIII Wolskiej Akademii Kajakowej”, prowadzonej przez Fundację AVE przy wsparciu Dzielnicy Wola, udały się znakomicie. Fotorelacje można obejrzeć na stronie: facebook.com/fundacjaave.

– Cieszymy się, że pomimo koronawirusa nasza propozycja cieszy się tak olbrzymim zainteresowaniem – mówi Bartłomiej Włodkowski, prezes Fundacji AVE. – I że tak wielu mieszkańców Woli chce aktywnie i zdrowo spędzać czas. Oczywiście na naszych wyprawach uwzględniamy obowiązujące obostrzenia. Podczas przejazdu nad rzekę, w busie, uczestnicy muszą mieć zakryte usta i nosy, na postojach zachowywać dystans oraz dezynfekować ręce.

W lipcu zaplanowaliśmy 2 wyprawy: 11 VII Pilicą z Inowłodza oraz 25 VII zwałkową środkową Jeziorką. Ta druga wyprawa adresowana jest do osób, które mają kajakowe doświadczenie, szlak obfituje w wiele zwalonych drzew oraz bystrzy i wymaga umiejętności sprawnego manewrowania kajakiem.

W ramach każdego wyjazdu zaplanowano również krótki instruktaż z wiosłowania i prowadzenia kajaka.– Płyniemy w dwuosobowych kajakach polietylenowych, a dzieci muszą być pod opieką osoby dorosłej. Każdy może czuć się z nami bezpiecznie. Wyprawy zabezpieczają bowiem uprawnieni przewodnicy oraz ratownicy WOPR – podkreślają organizatorzy.

Spływy startują o g. 9 sprzed wolskiego ratusza. Powrót w to samo miejsce ok. g. 17/18. Fundacja zapewnia transport busami na miejsce startu spływu oraz z powrotem. W przypadku niepogody impreza zostanie przełożona  na inny termin, a zapisani uczestnicy zostaną o tym poinformowani telefonicznie.

Liczba miejsc ograniczona, obowiązują zapisy poprzez elektroniczny formularz.

ZAPISY:

• 11 VII PILICA (z Inowłodza) - KLIKNIJ
  • 25 VII ŚRODKOWA JEZIORKA - KLIKNIJ

Po wypełnieniu formularza zgłoszone osoby otrzymają mailowe potwierdzenie o zapisie. Koszt udziału: 30 zł osoby dorosłe, 15 zł dzieci i młodzież do lat 18.